čtvrtek 16. ledna 2014

Nalezení

Doporučuji všem si přečíst předchozí díl→ ZDE

Šla jsem na policejní stanici. Viděla jsem tam plno Filipových kolegů. Všichni se na mě usmívali, ale to netušili co se stalo. Došla jsem za jedním. Sedla jsem si za ním ke stolu.
Policajt: Ahoj, Emili máš pro nás nějaké novinky ohledně Filipa?
Já: Filip už se lepší do týdne ho pustí. Ale mám problém. Darcy se ztratila! Byla unesena!
Policajt: Emili a víš to jistě? Kde se to stalo a jak?
Emili: Byla jsem s ní na zimním festivale. Nechala jsem ji si hrát ve sněhu. Šla jsem na U-rampu a po 10ti minutách už tam nebyla.
Policajt: Dobře a jsi si jistá že neutekla?
Emili: Ne neutekla by. Ptala jsem se lidí a prý ji odnášel někdo. Zřejmně muž.
Policajt: Emili. Jdi domů. Nevolej Filipovi aby se to ještě s jeho stavem nezhoršilo. Najdeme ji.
Emili: Dobře, budu vám věřit.

Šla jsem sklesle domů. Slzy mi stékaly po tváři. Došla jsem domů. Odložila jsem bundu a šla jsem do kuchyně. Uviděla jsem na stole papír na, kterém stálo: MODLI SE ABY TVOJE DCERA PŘEŽILA! UŽ MOC ČASU NEMÁ.
Ihned jsem zvedla telefon a zavolala jsem to na stanici. Tím se vyšetřování muselo urychlit. Nemohla jsem nic dělat ,ale napadlo mě ještě něco. (že by mohla být v kanále)- ne kecám to je kravina to mě jen tak napadlo:D doopravdy mě napadlo že bych mohla jet do města a ještě se tam porozhlídnout. 
Nasedla jsem do auta a začala jsem pomalu projíždět ulicemi. Byla jsem neustále ve střehu a snažila se najít jakékoliv pouto se zmizením Darcy. 
Venku už se tmělo tak poslední co mě napadlo bylo jet na hřbitov do katakomby a pomodlit se. Nikdy jsem toto nedělala, ale teď to bylo na místě.

Než jsem dojela na hřbitov venku byla tma. Na hřbitově svítilo pár pouličních lamp a zapálené svíčky.
Pocítila jsem strach, ale přesto jsem tam šla. Vešla jsem do katakomby a  pro jistotu nechala otevřené dveře, jelikož jsem se vážně bála. Všude tam byly svíčky a všechno v té tmě vypadalo tak jinak... Jak jsem procházela všude panovalo ticho a jen byly slyšet mé kroky.
Zadívala jsem se na jeden obraz co tam byl a začala jsem se modlit. V ten okamžik jsem slyšela bouchnutí dveří. Bylo hlasité až jsem hrůzou nadskočila. Rychle jsem se otočila. Byla jsem si jistáže to průvan nebyl. Někdo byl venku. Rozběhla jsem se ven. Chytnu kliku od dveří, ale jsou zamčené! Začala jsem na ně bušit a křičet, aby mi někdo pomohl. Začaly mi stékat slzy po tváři. V tu chvíli jsem si uvědomila že mám u sebe mobil. Napsala jsem na policejní stanici: SOS- hřbitov, jak jsem odeslala tu zprávu tak jsem doufala že někdo přijede.

Najednou jsem uslyšela pláč. Dětský pláč. "Darcy"- vyjekla jsem. Bylo mi strašně. Zkusila jsem ještě jednou stlačit kliku dolů a... bylo otevřené. Vyšla jsem ven. Začala jsem volat na Darcy a slyšela jsem její pláč. Nemohla jsme ji najít. V tom mě někdo chytil zezadu. Byla to mužská ruka, takový stisk nemá žena. Ruka mě chytla pod krkem a začala mě dusit. Z posledních sil jsem silně loktem udeřila do těla toho kdo mě držel. Pustil mě. Ihned jsem se otočila a podívala jsem se, kdo to je. Byl to Steve!
Držel se za břicho kde jsem ho silně udeřila. Začala jsem utíkat po směru křiku Darcy. Viděla jsem že za mnou už i utíká Steve. Věděla jsem že mu neuteču tak jsem se zastavila a jak se přiblížil silně jsem do něj kopla.
Já: Jak jsi mohl?!!
Steve: Pomsta je sladká Emili! Neutečeš.
Já: Mě si nech, ale Darcy nechej.
Steve: To je pro mě málo. Zbavím se vás obou a potom budu sledovat Filipa jak trpí.
Já: NIKDY!

V tom jsem uslyšela policejní houkačky a uviděla záři modro-červených světel.
Stevovi to nejspíše došlo a určitě to nečekal. Bylo vidět že neví co má dělat a rozhodl se pro útěk.
Bylo pozdě. Celý hřbitov byl obklíčený policejními vozy.

Steva nakonec chytili a odvezli odvezli na policejní stanici. Další policisté a já jsme hledali Darcy.
Nemohli jsme ji dlouho najít, jelikož už se neozývala a všichni jsme dostali strach. Na konci hřbitova byla malá bílá rakev, která nebyla v zemi. Avšak vedle ní byla vykopaná jáma. Otevřeli jsme ji a byla tam Darcy. "žije" prohlásila jsem šťastně. Uchopila jsem ji a přitiskla ji k sobě. A pošeptala jsem jí do ucha: Už bude všechno dobré Darcy. Darcy mi na to odpověděla: Já vím mami.

Aňulí

6 komentářů:

  1. To bylo hezké na konci :) Ale Emili je dost nezodpovědná, nechat Darcy samotnou a jít snowbordovat...

    OdpovědětVymazat
  2. Emili už mi vadí... je strašně nezodpovědná... ale aspoň že to mělo dobrý konec :))

    OdpovědětVymazat
  3. :'( :) To byl pěkný díl, ale souhlasím *-* -_- Emili je nezodpovědná... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zase úžasný díl! :D Jak to děláš? Šíleně mě to baví, ale souhlasím, že Emili je dost nezodpovědná...

    OdpovědětVymazat
  5. Jakém blb nechá dítě někde na písku a jde si snowboardovat??? -,- Začínám jí nemít ráda..

    OdpovědětVymazat