sobota 27. prosince 2014

The Sims 4 recenze

♥The Sims 4 recenze (první dojmy)♥


Instalace hry
Toto je asi poměrně nedůležitý bod, ale koho to zajímá, tak hra se mi instalovala celkem dlouho. Skoro hodinu, protože tam bylo plno aktualizací.

Samotný běh hry
Hra se svižně načítá, neseká se a na nic prakticky nečekáte! :) To je veliké PLUS s porovnáním The Sims 3!
Hra pojede i těm, kteří mají slabší PC. Já se hodně bála, že mi hra nepojede. Všechno mi skvěle jede (zatím:D). Pokud vám jede DEMO, tak si myslím, že nemáte co řešit.

Grafika hry
Grafika se mi moc líbí! Plno lidem se zdála/zdá být divná, ale mě přijde naprosto krásná! Taková roztomilá, komixová, kreslená! Vypadá to moc pěkně! Je to jiné a pokud se na to díváte delší dobu, tak se vám to začne zamlouvat stejně jako mě:)

Všechno se báječně vykresluje i když se možná někomu objeví nějaké ty grafické chyby, tak tvůrci hry pořád na tom pracují a měli by to opravit v dalších aktualizacích!


Vidíte ten obrys okolo té Simínky s kšiltovkou? Pokud myší přejedete po nějakém objektu či Simíkovi označí se! Je to skvělé a dobře se podle toho orientujete!:)


CAS-tvorba Simíka
O tvorbě Simíka psala Miranda ZDE.
Co bych k tomu řekla já? Hodně mi chybí větší výběr oblečení, účesů a doplňků. Ale berme to tak, že je to základní hra a přibudou určitě nějaké dodatky, kolekce, aktualizace či game packy, takže si myslím, že si určitě každý najde nějaké oblíbené věci z Tvorby Simíka.
Moc se mi líbí, jak si můžete hrát s jednotlivými částmi těla vašeho Simíka! Skvěle se to ovládá- jen je to o zvyku (chvilku vám trvá než si zvyknete a chytnete to do ruky).




Režim nákupu a stavby
Abych se přiznala, stavila jsem jen jeden dům a vybavovala jeden menší domeček, ale i přes to jsem si udělala obrázek na stavění a vybavování domu. Zase je to trochu nezvyk. Plno věcí je jinak, ale opět je to o zvyku. Tvůrci hry nám tam dali už připravené místnosti (plány), takže pokud se bojíte stavět, nebo se na to necítíte- použijte přednastavené místnosti!
Co se týče obsahu, tak bych řekla, že je celkem uspokojivý. Není to tak špatné- na základní hru. Určitě se můžeme těšit na plno nových předmětů s novými doplňky do hry.


Samotné hraní hry-živý režim
Ve hře je pár nových interakcí, Simíci jsou chytřejší, mají emoce, potřeby, cíle, sny a ambice.
Já mám jednu Siminku ve hře, které jsem dala práci a nestíhá nic dělat, je vyčerpaná, psychicky se mi zhroutila,... :D No. Takže Vám doporučuji začít s jedním max dvěma Simíky, protože nebudete stíhat, když tu hru ještě pořádně nemáte zažitou. Aby jste nedopadli jako já se Siminkou, která se zhroutila a já nevím co s ní, protože ještě pořádně nemám tu hru vžitou.

Pokud chcete cestovat na nějaký pozemek, musíte si chvilku počkat, protože je to jako u The Sims 2, kde nevidíte přemísťování z bodu A do bodu B a je tam načítací obrazovka. Takže to je takové MÍNUS



Ve hře jsou dvě města Vrbová zátoka a Lázeňská oáza . Jsou velmi pěkná, ale zdají se být malá :( V tomto směru je to hodně osekané na rozdíl od The Sims 3, kde se můžete pohybovat po celém městě bez načítání.

(zdroj: thesims3.com)

Shrnutí
Hra se mi líbí! Jsem spokojená a moc se těším, až ji budou producenti vylepšovat ve všech směrech. Má moc krásnou grafiku, podle mě, takže jako základ na rozvíjení hry si myslím, že je to velmi dobré:)
Hra splnila zatím vše, co jsem čekala i mě příjemně překvapila v nějakých věcech. Také mě po nějakých směrech zklamala: chybí batolata, auta,.... 
Simíci jsou opravdu krásní. Dost mě zaujaly jejich emoce a chování a myslím si, že by si tuto sérii The Sims měl vyzkoušet každý fanoušek Simíků!

  • Jak se Vám líbí The Sims 4?
  • Preferujete The Sims 2,3 nebo 4?
  • Máte nějaké zážitky ze hry?:o) Podělte se v komentářích!:)

Aktualizováno: 28.12.2014
Aňulí

5 komentářů:

  1. Tak TS4 mě nezaujala už vůbec, sotva jsem přišla na chut trojce a to jsem jí zkoumala hodně dlouho...Já sem prostě stále blázen do dvojky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy popravdě, mě čtyřka příliš nezaujala. Simíci mi přijdou umělí a celá ta grafika se mi nelíbí. A ten svítící okraj mě hrozně irituje. Taky mě EA naštvala, když vynechala batolata :-/. Na druhou stranu emoce se mi jako nápad opravdu líbí a CAS je super. Jen škoda, že je tam zatím málo oblečení, ale jak říkáš, s přibývajícími datadisky a kolekcemi to bude lepší. Takže je to spíš věc názoru a já jsem věrná trojce :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě,.. je to věc názoru. Taky si myslím, že je to dost o zvyku. Je to opravdu teď osekané, není ve hře tolik možností, ale určitě se to postupem času vyváží a bude to podle mě dobrá hra, jako předešlé série:)
      Já taky hraji pořád trojku, pořád budu dělat články o The Sims 3, protože mě taky trojka baví a je tam nekonečně mnoho možností. U čtverky si budeme muset počkat, ale řekla bych že ten základ na rozvíjení The Sims 4 je pěkný:)

      A děkuji moc za názor Daiie a Nipplesims!^_^

      Vymazat
  3. Grafika se mi taky moc líbí, sice TS4 nemám, ale co vidím na fotkách a na videích, tak se mi to dost zamlouvá :)
    TS4 je už mnohem vychytanější než TS3, ale i tak 3 neopustím :D
    Ale jinak si TS4 určitě koupím, teda až nebude tak drahá ;)

    OdpovědětVymazat