pondělí 9. června 2014

Rajský hausbót

Rajský Hausbót

Ahojte, asi před rokem jsem postavila svůj první hausbót. Chtěla jsem něco opravdu moderního a i funkcionalistického navenek. Zároveň prostorného, pohodlného a se spoustou zábavy a odpočinku v něm. Pospojovala jsem to tak nějak dohromady a z toho vzniklo tohle.:D Doufám, že se vám můj první hausbót bude líbit;)
Dobře se bavte.

Více v celém článku:)

 Zadní strana


První patro

V prvním patře se nachází:

Spodní terasa: Spodní terasa, je určena k venkovnímu odpočinku na slunci. Je zde možné také grilovat, opalovat se nebo si prostě vlézt do výřivky.




Obývací pokoj: Obývací pokoj jsem zařizovala hlavně v Dieselovském pohodlném stylu. Je jednoduchý a přesto v něm Simíci najdou co potřebují. Klid, pohodu, spoustu světla, výhled na moře, televizi, rádio a také videohry.


Hala: Světlá hala s dřevěnými točitými schody. 


Koupelna: Malá, ale zcela dostačující koupelna ve spodním patře. Čerpáno hlavně z dodatku Přepychové ložnice. Modrá barva se světlým nábytkem a kovovými dekoracemi.


Kuchyň + jídelna: Jen si představte, ráno přijdete do prosluněné kuchyně, připravíte si nějakou osvěžující limonádu a k tomu si dáte třeba palačinky. Uděláte tři kroky, posadíte se do hluboké Rock-chair (židle z Dieselu) a vychutnáte si s brzkou ranní snídani s pohledem na vycházející Slunce přímo z hlubin moře. Kuchyň spojenou s jídelnou jsem se snažila udělat ve stejném stylu v jakém se vedu po celou dobu styvby tohoto hausbótu. Praktická, moderní, prosluněná a moderní. 


Druhé patro

Ve druhém patře se nachází: 

Pracovna: Pracovna je určena k velkému rozletu. Propojuje tedy i dvě místnosti v tomto patře, tudíž kdo chce kam musí přes pracovnu a pokud se v půli cesty vyčerpá, skvěle mu poslouží houpací křesla a třeba také nějaká dobrá knížka. Nebo se může rovnou usadit k počítači jako já.


Masážní místnost: Jedna z vymožeností v tomto plavacím domě je, že se zde můžete rozmazlovat u třeba romantických masáží či akupunktury. Se zapálenými vonnými svíčkami, jen se uvolnit.


Domácí sauna: Saunu v hausbótu jsem opravdu u Simíků ještě neviděla, tak jsem to chtěla prostě zkusit. Proč né, když už zde máme Masážní místnost tak si tady vybuduji ještě větší wellness! Zatáhnout závěsy ať neuniká pára do oken a můžeme začít inhalovat horký parní vzduch.


Třetí patro

Ve třetím patře se nachází:

Ložnice: U tohoto pokoje jsem usoudila, že pokud dáte bílou dřevěnou podlahu neuškodíte (ba právě naopak), když v ní použijete tmavý nábytek. Přece-jen je zde také plno oken a kdo by se v té bělosti pak vyznal. Čerpáno hlavně z Přepychových ložnic. Nemohla jsem si odpustit na prádelník umístit pár mušlí co siminka našla v moři a také krásný duhový diamant.



Čtvrté patro

Ve čtvrtém patře se nachází

Kormidelní prostor: Zde se odehrává celý průběh plavby. Je to takový centrální mozek celého hausbótu (tedy pokud jde o plavbu). Pro kormidelníka je důležité aby měl svůj klid a soustředil se jen na cestu, a proto jsem mu pro řízení vymezila celé (to poslední) patro. Je zde možnost si i pustit při plavbě hudbu!

Doufám, že se vám hausbót líbil;) A co vy? chtěli by jste vůbec bydlet v hausbótu někde na Rajském ostrově?

Krásné letní dny, Miranda:*

7 komentářů:

  1. Ahoj ještě ses nezapsala do kontroly AFFs. http://anefis.blog.cz/1405/kontrola-affs#komentare

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel nevlastním Tropický ráj ale je to opravdu luxusní. Musím si ten dodatek pořidit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Luxusní, takový bych chtěla i ve skutečnosti :D

    OdpovědětVymazat
  4. wow je krásný!!! moc se ti povedl :)) ps: máte krásnej dess ;)

    OdpovědětVymazat
  5. škoa že není dowland :(

    OdpovědětVymazat
  6. OMG. To je naprosto dokonalej hausbót. Přijde mi, že se tam tak trochu nehodí ta postel (jakože to neni úplně ten styl), ale jinak je to dokonalý.

    OdpovědětVymazat